ActionHygge

1–5 June 2022
Daytime events
Various locations

ActionHygge er en serie af begivenheder for publikummet der elsker intime, hyggelige og fordybende aktiviteter såsom talks, kunst, mad og små koncerter. Ydermere er ActionHygge også pop-up events, der transformerer gaden fra hverdagens cykelrute til en scene for kollektive, sociale oplevelser for både store og små.

Gratis entré

Alle ActionHygge events er gratis og for alle aldre.


Onsdag 1. juni 2022

Danmarkspremiere “Who Killed The KLF?”, Grand Teatret, København K

Kontroversiel synes at være det ord, der bedst beskriver både 90’er-rave-performance-kunstgruppen The KLF – såvel som den aktuelle dokumentarfilm “Who Killed The KLF?”. Dokumentaren er ikke godkendt af KLF-grundlæggerne Bill Drummond og Jimmy Cauty, og er omgivet af mystik, ligesom den gådefulde duo selv var i de hedengangne start-90’er raver dage.


Torsdag 2. juni 2022

Langbordsmiddag – Istedgade, Vesterbro

Tag med os til 600 meter fællesspisning! Under Vesterbro Gadefest d. 2. juni er Distortion værter for den ultimative langbordsmiddag med mad fra både lokale restauratører, sjove foodtrucks og internationale superkokke. Vi gør Istedgade til et street food-mekka, hvor fastfood og fine dining serveres side om side. Det bliver et konceptuelt kulinarisk ekstravaganza, hvor lokale og gæster fra nær og fjern samles, og deler et måltid. Glassene vil blive hevet, maden vil syde og vinen vil flyde blidt i sommeraftenen. Forvent at få stimuleret både dine smagsløg og din selskabsmuskel.

Køb din madbillet her.


Torsdag 2. juni 2022

BørneDistortion – Enghaveparken, Vesterbro

Distortion har været vært for mange børneaktiviteter gennem årene, men i år skifter vi gear, skruer aktivitetsniveauet op og har udviklet en ekstra udvidet udgave af BørneDistortion! Vi ønsker at skabe en platform for kunstneriske børneaktiviteter, der giver genlyd på et dybere plan hos både børnene og deres familier. Så vi forvandler Enghaveparken til en miniature festivalplads med koncerter, djs, talks, kunstværksteder, yoga, pop up bibliotek og meget mere! Line-up’et inkluderer den kommende teen-superstjerne KARLA, Youtubers HipSomHap, P3-radioværten Thomas Vibes kids rave og en to timers band-, dj- og danse-ekstravaganza af børnene fra Vesterbro Ungdomsgård.


Torsdag 2. juni 2022

SkateDistortion – Enghave Plads, Vesterbro

ActionHygge slår sig atter sammen med Vesterbros legendariske skatebutik Sidewalk og bringer skateboardet tilbage til Distortion. Det hedder SkateDistortion og sårn er det!  Sidewalk-holdet inviterer alle københavnerskatere til at smide deres bedste tricks ml. 16.00 og 19.00 under Vesterbro Gadefest. Man bliver belønnet i iskolde kontanter og sponsorpræmier fra GLOBE og Sidewalk. Efter kåring af Sidewalk Best Trick kl. 19.00 skruer de musikken lidt op og inviterer til et vaskeægte afterparty ved skatebanen på Enghave Plads med DJ TEMPOARNE og DJ WAX. Kom og støt din lokale skatescene!


Torsdag 2. juni 2022

Stille & Rolig Distortion med Bremer/McCoy – Hockeybanen, Enghaveparken, Vesterbro

Kom med til en solnedgangsforestilling af de musikalske masterminds Bremer/McCoy & et søndagsvinylsDJ-set med Astrid Engberg i Enghaveparken den 2. juni. Vi bruger hockeybanen til en amfi-lignende scene, hvor du kan nyde en rolig stund med meditativ dub-inspireret jazz. Musikken er drømmeagtig og transcendent, og vi forventer en magisk, utopisk stemning til denne intime udendørs koncert – hvor bløde musikalske sommerfugle klækkes i den hårde betonjungle på Vesterbro.

19.00-21.00 Astrid Engberg (DJ)
21.00-22.00 Bremer/McCoy (live)


Torsdag 2. juni 2022

Lose Yourself To Dance – Ny Carlsbergvej og Sønder Boulevard, Vesterbro

Streetdance, breakdance, urban og pop dans har de sidste 40 år spillet en grundlæggende rolle i at udforme ungdomskultur – både på verdens største sceneshows verden rundt, men også for at definere storbykulturens identitet. Dans på gadeplan har selvsagt også spillet en grundlæggende rolle i Distortion’s udvikling, siden fødslen i 1998. Med arrangementet “Lose YourSelf To Dance” blandes så mange af danse-stilarter som overhovedet muligt – fra moderne dans til k-pop, tango eller boogaloo Begivenheden er skabt i samarbejde med GAME og lanceres med Steen Kørner og Phase5, to af de allerstærkeste skikkelser i dansk breakdance og hiphop kultur, som begge har 40-års jubilæum i år. Ja, det betyder karrierestart i 1982.

Line-up: Dj Typhoon, Dj Phase 5, Lucy Love & Yo-Akim, Nico DeFrost, Smag Paa Dig Selv


Fredag 3. juni 2022

IBYEN I BYEN: BOAT EDITION – M/S Bjørnsholm, Nyhavn

Vi håber, at du ikke lider af søsyge, for det går ned på den båå’ deeer. Sommeren skydes i gang med Christian d’Or bag pulten og First Hate på scenen til en 50 minutters koncert. Ro på, sømand … Der vil også være et surprise act på en hemmelig location kl. 20. Du kan starte aftenen med en gratis Ibyen Bajeur. Er én bajer ikke nok? Så er det heldigt, at båden også byder på en bar med masser af øl og vin. OBS: Der er en beskeden entre til dette arrangement.


Torsdag 2. juni 2022

HundeDistortion – Otto Krabbes Plads, Vesterbro

Nogen synes måske, at Distortion har det med at trække lige lovligt mange københavnersnuder til, når de traditionelle gadefester løber sin gang og byen fejrer sig selv. Men til Distortion er der i virkeligheden aldrig blevet holdt et arrangement alene tilegnet de egentlig københavnersnuder, de ægte københavnersnuder – ikke før nu. Den her går ud til alle københavnersnuderne med fire poter, en på hvert sit ben. Distortion er gået i hundene – for der er intet så skønt som en vufelivov. Så tag søde hundehovede med til HundeDistortion og giv den en på opleveren. Der er leg og lær med agility- og rallybaner, der er hundedanseshow, der er søgebane, der er hundemerch og kluns, og så er der masser af go’bidder og smagsprøver, når Vesterbros hundemiljø med venner samler sig om den første HundeDistortion nogensinde.


Fredag 3. juni 2022

Cirque du Sommelier – Den Vandrette, Nyhavn, København K

Hvis vi siger klezmerorkestre, siger du så naturvin? Hvad hvis sagde bossanovatrio, ville du så huje “cirkustelt på Nyhavn!” Måske, måske ikke – men den kobling kommer Den Vandrette ikke desto mindre til at slå et slag for til fredagens Action-Havne-Hygge. Vinbaren, der også blev anerkendt som Årets Madbar til Madanmeldernes Pris 2021, slår et stort cirkustelt op ude foran deres gængse domicil og fylder både det og havnepromenaden til brimmen med instrumenter og vin. I mødet mellem eksplosiv balkanunderholdning og lidt for fin vinkultur kan man se frem til et uhelligt ægteskab mellem madsnobber, somaliertyper og de yngre Distortionfestaber, til tonerne af gadeorkestre og alverdensmusik.


Fredag 3. juni

WaterFest

Drop-udfordringen over dem alle debuterer i København: Waterfest kommer til Refshaleøen! Siden 2017 har Waterfest rejst 13-meter høje tårne over forskellige vandsteder i Oslo, Aarhus, Frederikstad og Hemsedal og ladet hundredvis af dristige sjæle hoppe ud fra planken! Ja, det er en ekstrem vandudfordring, men med den eksplicitte mission at kaste lys over havets nuværende problemer, skabt af overforbruget af plastikprodukter, der ender i vores have. Til Distortions HavneHygge fredag den 3. juni debuterer WaterFest i København, hvor der gøres solid brug af den seneste byudvikling i området. Waterfest bygger nemlig en platform oven på en af Urban Rigger’s containerlejlighed og inviterer springende vovehalse til at kaste sig mod det ikoniske Københavnske havnevand. Forvent både proffs fra fjern og nær og nykommere med fronten rettet direkte mod havoverfladen! Og måske dig?


Fredag 3. juni

Københavnersamtale

Hovedstaden fik en kæmpe værdiforøgelse da Københavns Havn blev oprenset, og københavnerne kunne føje kajer, kanaler og bolværk til vores fælles byrum. Byens indbyggere er på en enkelt generation blevet løftet ud af en grå og beskidt industriepoke og ind i en grøn pionertid, hvor eksempelvis Urban Rigger flytter grænserne for hvordan man kan bo i København. Billedet af Københavnere der bader i havnen, er nu blevet ikoniske for hovedstaden på linje med Christiania og Den Lille Havfrue. Det kunne ingen have troet muligt, da Olsen Banden blev indspillet i industrihavnen København!På den yderste Urban Rigger tager vi dialogen om hvordan vi kan få flere boliger på vand; hvilke udfordringer der måtte stå i vejen samt hvilke faldgrupper der kan være. Mulighederne er mange, kunne man tænke sig almene boliger på vand? Hvad: Modereret samtalesalon efterfulgt af festlig reception, hvor de indbudte nyder forfriskninger og udsigten over den gamle tørdok. 

Deltagere:
Urban Rigger – Claus Bindslev (bestyrelsesformand)
BIG – Finn Nørkjær (Partner)
Teknik- og Miljøudvalget – Astrid Aller (SF)
Teknik- og Miljøforvaltningen – Jonas Tesch Hallberg (Konstitueret enhedschef) Actionhygge is funded by Region H