Streethost

English version here (PDF)

Nu er det igen muligt at ansøge om at blive en af de mange streethosts, der sammen er med til at skabe gadefesterne på Distortion 2024.

En streethost er typisk en københavnsk ildsjæl, der brænder for at præsentere sin idé i form af kunstnerisk indhold eller aktivitet, der passer ind i en gadefest. Det kan være alt fra musik til danseshows, gadeteater og forskellige performance- og pop-up-aktiviteter. Det vigtigste er, at man ønsker at bidrage med et spændende indslag og fejre København.

I 2024 vil der være to formater, som du kan ansøge om at deltage i:

1. Den legendariske gratis Nørrebro Gadefest, som finder sted torsdag den 30. maj kl. 16.00-22.00

Nørrebro er fuld af smalle gader og festen foregår iblandt tæt beboelse. Derfor er der nogle særlige retningslinjer for scener, højttalerstørrelser samt placeringer som gør sig gældende. Disse retningslinjer pålægges alle streethosts, så vi er i stand til at afholde vores ikoniske gadefest og samtidig vise hensyn til beboerne.

Gadefesten foregår samtidig med vores Distortion X Nørrebro-område på Den Røde Plads, der finder sted kl. 16.00-23.00. Dette Distortion X-område med betalt entré vil have 4 store festivalscener med fokus på hiphop, pop, house og techno.

2. Havnefesterne, der finder sted for nu 3. gang omkring Københavns havn på både Refshaleøen og i zoner omkring Knippelsbro og Havnegade, fredag den 31. maj kl. 15.00-21.00

Havnefesterne har en lidt anden karakter end gadefesten. De industrielle rammer omkring Københavns Havn og Refshaleøen betyder, at der er lidt mere plads til scener og lydgear end på Nørrebro. Stemningen omkring havnen er anderledes end i brokvarterne, så hav det med i tankerne, når der ansøges.

Havnefesterne overlapper med Distortion Ø på Refshaleøen, der finder sted kl. 18.00-04.00.

Du kan ansøge med 3 forskellige slags aktiviteter:

Klassisk Streethost

Denne streethost-aktivitet er defineret ved at være centreret omkring festlig musik. Distortion ønsker et bredt udvalg af musikalske genrer for at give de gratis gadefester det mest mangfoldige og dynamiske udtryk muligt for alle aldre – og både mindre live-setups og DJ-setups er velkomne. Alt fra rock til reggae og jazz til elektronisk musik er velkomment til gadefesten.

Til den gratis Nørrebro Gadefest vil vi prioritere genrer, der ikke allerede er præsenteret på Distortion X Nørrebro.

Se eksempler på og læs mere om Klassisk Streethosts her.

ActionHygge Streethost

Denne streethost-aktivitet er defineret ved IKKE at være centreret omkring festlig musik, men i stedet mere indholdsmæssigt forankret i forskellige former for fællesskaber eller kunstneriske udtryk. ActionHygge-aktiviteter er typisk kreative, lokalt forankrede og nogle gange nyskabende events inden for vores arbejdstemaer: Mad, krop og dans, kunst i byens rum, unge og børn og debat.

Se eksempler på og læs mere om ActionHygge Streethosts her.

En Classic eller ActionHygge Streethost har normalt sin aktivitet det samme sted til gadefesten hele dagen – eller i hvert fald det meste af den. I modsætning til denne tredje og sidste kategori:

Pop-Up Streethost

Hvis din aktivitet er mere egnet til en kort eller enkeltstående performance, og måske kan flyttes rundt med et let setup, så er det også muligt at ansøge om en pop-up-aktivitet. Det kan være en mindre aktivitet, som ikke har brug for meget plads eller meget teknik. I 2023 så vi pop-up events som et sambaorkester, teater- og operagrupper, der opførte korte gadespil, saloner med ansigtsmaling og makeup, afrikanske dansecirkler med live trommer og meget mere.

Se eksempler på og læs mere om Pop-Up Streethosts her.

Fælles for alle aktiviteter er, at vi lægger vægt på en lokal forankring, og at det afspejler ånden i det kvarter, vi besøger på dagen – men vi er også åbne for nye, originale ideer.

Hvad kræver det at være streethost på Nørrebro eller Havnen?

Distortion har “råderetten” over de områder af byen, der er lukket for trafik, og er derfor ansvarlig for alt det praktiske på gaden. Der er mange regler, der skal følges for at få tilladelse til at bruge byens gader til en fest, og vi stiller derfor visse krav til alle streethosts, ligesom det også koster et mindre produkionsgebyr at deltage. Vi forsøger dog at gøre det så nemt som muligt, og vores kompetente gadeafdeling hjælper med hele vejen fra planlægning til afvikling.

I stil med tidligere år er det muligt at tilkøbe en bar til den ansøgte aktivitet. At drive en bar ved siden af sin scene eller aktivitet giver mulighed for at generere indtægter til at dække de eventrelaterede udgifter. Baren drives af streethosten selv, men Distortion leverer drikkevarer og barelementer – og har regler for menuen.

Læs reglerne for at lave bar her.

Deltagelsesgebyr

Gebyret er baseret på nogle faste startpriser plus tillæg for merindkøb til bardrift. Startpriserne for Nørrebro Gadefest og Havnefesterne er forskellige, hvilket afspejler de to forskellige niveauer af administrative udgifter, der er tilknyttet de to arrangementer.

Nørrebro Gadefest

 • Torsdag den 30. maj, kl. 16.00-22.00
 • Grundgebyr for streethost på Nørrebro Gadefest: 3.000 kr.
 • KODA-afgift (kun hvis du spiller musik): fra 1.500 kr.
 • (valgfrit) Streethost bar grundgebyr: DKK 3.000 + 10% købsgebyr og ekstra for yderligere bar-køb.
 • Depositum: DKK 2.500 (returneres efter opfyldelse af streethostkontrakten).

Havnefest

 • Fredag den 31. maj, kl. 15.00-21.00
 • Grundgebyr for streethost ved havnefest: 1.500 kr.
 • KODA-afgift (kun hvis du spiller musik): fra 1.000 kr.
 • Det er ikke muligt at have egen bar til Havnefesterne.
 • Depositum: DKK 2.500 (returneres efter opfyldelse af streethostkontrakten).

Alle priser er ekskl. moms.

Det samlede deltagergebyr betales inden arrangementet (se deadlines længere nede).

Deltagergebyret dækker følgende

 • Synlighed og eksponering på Distortions platform, samt placering på Distortions festival-app, kort og program.
 • Distortion er ansvarlig for den detaljerede koordinering med alle involverede offentlige myndigheder.
 • Distortion hjælper streethost med at indhente de relevante tilladelser og bevillinger fra kommune, politi og brandvæsen.
 • Distortion er ansvarlig for opsætning af alle toiletfaciliteter og nabohegn, sikkerheds- og trafikkoordinering osv.
 • Distortion er ansvarlig for den afsluttende oprydning, når gadefesten slutter.
 • Mulighed for at sælge Distortions støttearmbånd Gadearmbånd og tjene en tredjedel af prisen på det til din egen gadefest.
 • Mulighed for at opstille en bar (kun Nørrebro Street Party).

Sælg Distortion Gadefest-støttearmbånd til din gadefest

Distortion giver københavnerne og byens mange gæster mulighed for at støtte arbejdet med de gratis gadefester gennem Gadearmbåndet til 100 kr. Pengene går udelukkende til at hjælpe med at finansiere den ikoniske gratis gadefest og den omfattende gadeproduktion, dette kræver.

Som streethost kan du også sælge det årlige Gadearmbånd på din scene – og på den måde også selv tjene en tredjedel af salget. Det betyder, at du kan appellere til alle dine venner, familie og fans, som vil danse med dig hele dagen, om at støtte både Distortions og dit vigtige arbejde.

Distortion mikrolegater til ActionHygge og Pop-Up aktiviteter

Distortion kan vælge at give nogle særligt stærke og skæve projekter en økonomisk støtte på op til 10.000 kr. Aktiviteten må ikke være musikdrevet, men kan være en kunst- eller byrumsinstallation, en særlig happening, socialøkonomisk projekt eller noget helt femte. Fortæl os i beskrivelsen, hvorfor lige dit projekt skal have ekstra støttemidler.

Ansøgningsprocessen

For at nå fra ansøgning til afvikling af gadefesten er der 4 trin, man som streethost skal igennem.

 1. Den første del er selve ansøgningen.
 2. Efter godkendelse, skal du indsende en opstillingsplan, produktionsplan og sikkerhedsbeskrivelse for at sikre, at eventet lever op til kommunens standarder.
 3. Herefter indsendes programpakke for eventet.
 4. Afviklingsplan for den store dag laves sammen med Distortion.

Ansøg om trin 1 via ansøgningsportalen her.

OBS. Ansøgninger til mad- og barboder åbner slut december 2023. Brug IKKE webformularen ovenfor, hvis du kun ønsker at ansøge om en foodtruck eller barbod.

Praktisk info

Områder til brug

Se på kortene nedenfor for at se, i hvilke zoner du kan ansøge om en plads som gadevært.
At kuratere den bedste Distortion-gadefest er ét stort puslespil, og Distortion forbeholder sig retten til at afvise eller flytte de ønskede placeringer for at skabe den allerbedste, sammenhængende og sjove gadefest for alle aldre.

Krav til streethosts

 • Alle streethosts der godkendes og bliver en del af Distortion 2024, skal igennem en standard proces, hvor der skal udarbejdes nødvendigt materiale (opstillingsplaner, beskrivelser, teknisk information osv). Det betyder, at du skal være klar på at pålægge dig disse opgaver. Men bare rolig, Distortions gadeteam sidder klar til at guide igennem processen.
 • Fremsendelse af korrekt dokumentation på hvad der laves. Specielt med henblik på særskilt byggetilladelse. Hvis ikke materialet er fyldestgørende eller lever op til myndighedernes krav, kan din gadefest risikere at blive aflyst!
 • Streethost står selv for alt vedrørende egen produktion. Distortion har ikke mulighed for at levere materiel til aktiviteten med mindre det drejer sig om bartilkøb.
 • Gadeværten skal rydde en radius på 20 meter omkring sin aktivitet for alt affald (større end øldåser) efter arrangementets afslutning.
 • Ingen store lydanlæg til den gratis Nørrebro Gadefest. Lydspecifikation på det opstillede udstyr skal tilpasses for at overholde reglerne i Forskrift for Udendørs Musikarrangementer. Anlægget skal være lyddimensioneret til 300-500 personer. Vi anbefaler ikke mere end 2 x 18” bundkasser og 2 x 12” toppe. Større lydsystemer er tilladt til den gratis havnefest på grund af de mere rummelige omgivelser – men det skal stadig tilpasse sig for at overholde kommunens lydregler.
 • Ingen store scener til den gratis Nørrebro Gadefest. Scenepodier må maksimalt være 30 cm høje. Distortion laver meget få undtagelser for denne regel, mest til ActionHygge-projekter. Til Havnefesten må scenepodierne gerne være større end 30 cm på grund af de mere rummelige rammer – men behøver ikke.

Vigtige deadlines

 • 5. februar: Trin 1 – Ansøgningsfrist for streethosts
 • 16. Februar: Seneste svar på din ansøgning
 • 4. Marts: Trin 2 – Produktions- og sikkerhedsbeskrivelse
 • 25. Marts: Udfyldt lejlighedstilladelse (kun gældende ved bartilkøb)
 • 7. april: Trin 3 – Overlevering af endeligt program for dit event
 • 21. April: Betalt faktura og depositum
 • 4. maj: Offentliggørelse af Distortion gadefestprogram
 • 15. maj: Trin 4 – Afviklingsplaner
 • 29. maj – 2. juni: Distortion 2024

Mere info

Vi holder informationsmøde onsdag den 24. januar kl 19.00, hvor det vil være muligt at få besvaret alle dine spørgsmål. Mødet afholdes i Lydens Hus, Gl. Kongevej 11, 1610 København K (Facebook event)

Kan du ikke deltage til mødet, eller bare ikke vente, kan du skrive til Gadefest-afdelingen på [email protected].

Official Festival App
Get set times, maps and more!