Streethost Application

(Read English version)

Nu kommer muligheden igen for at ansøge om, at blive en af de mange streethosts der skal udgøre gadefesten til Distortion 2023. En streethost er typisk en københavnsk ildsjæl, der brænder for at præsentere sin ide i form af kunstnerisk indhold der kan gøre sig på gadeplan. Det kan være alt fra musik til gadeteater, danseshows og alverdens performance- og popup-aktiviteter. Det vigtigste er, at man har lyst til at bidrage med et spændende indslag og fejre København.

Formaterne som det er muligt at ansøge til i 2023, er den legendariske gadefest på Vesterbro. Den foregår torsdag den 1. juni fra kl 16.00 til 22.00. Fredag den 2. juni afholdes der arrangementer på Refshaleøen fra kl. 15.00-21.00. Hertil er det KUN muligt at ansøge med ActionHygge- og Popup-aktiviteter, da musikpladserne som udgangspunkt er optaget.

Ansøgningerne inddeles i tre hovedkategorier.

1. Klassisk streethost:

Aktiviteten er af musisk karakter. Her ønsker vi et bredt udvalg af musikgenrer, så gadefesten får et så mangfoldigt udtryk som muligt – og både DJ- og mindre live setups er velkomne. Alt fra rock til reggae og jazz til elektronisk musik bliver budt indenfor til Distortion gadefesten. I 2022 så vi bl.a. alt fra en live hiphopscene lavet af højskoleildsjæle, en pladeforretning der spillede old school house og en elektronisk indiescene lavet af et mindre pladeselskab, mens vi også så fx små scener dedikeret til hhv. disko og afrobeat m.m. skabt af mindre københavnske festarrangører.

Læs mere om at være klassisk streethost her.

2. ActionHygge streethost:

Aktiviteten er kendetegnet ved ikke at være centreret omkring festmusik. Her findes de sjove, skæve og anderledes indslag indenfor vores arbejdstemaer mad, krop & dans, byrumskunst, børn og debat. I 2022 så vi bl.a. alt fra en skatekonkurrence på Enghave Plads, sambaoptog på Islands Brygge og mobilt gadeteater til u-forstærkede pop-up koncerter, langbordsmiddage og dansekonkurrencer.

Læs mere om at være ActionHygge streethost her.

3.Pop-up event:

Er din aktivitet af meget kortvarig eller mobil karakter er det også muligt at ansøge som pop-up event. Det kan være et mindre indslag der ikke kræver så meget plads eller nogen stor produktion. Eksempelvis dans, gadeteater eller anden optræden. Næsten alt er muligt til Distortion.

Læs mere om at lave et pop-up event.

Gældende for alle aktiviteter er, at vi lægger særlig vægt på, at eventet er lokalt forankret, og at det afspejler ånden i det kvarter, som vi besøger.

Ansøg her.

Hvad kræver det at lave gadefest

Distortion har ”råderetten” over de bydelsområder der er lukket af for trafik, og står derfor for alt det praktiske på gaden. Der er meget der skal overholdes for, at få lov til at bruge byens gader til fest, og vi sætter derfor nogle bestemte krav til alle streethosts, ligesom det også koster noget at være med. Vi har dog forsøgt at gøre det så nemt som muligt, og hjælper med hele vejen til afvikling.

I stil med tidligere år vil det være muligt at tilkøbe en bar til det ansøgte indslag. Det giver mulighed for at skabe en indtjening til dækning af de eventrelaterede udgifter. Baren drives af streethosten selv, men Distortion leverer drikkevarer og barelementer. Læs bar-reglerne her.

Deltagergebyr

Gebyret er baseret på nogle faste startpriser plus tillæg for merindkøb til bardrift.

 • Streethost grund-gebyr: 2.500 kr.
 • (valgfrit) Streethost bar grund-gebyr: 3.000 kr. + 10% varekøbsgebyr og ekstra for bar-tilkøb
 • KODA-afgift (kun ved afspilning af musik): fra 1.000 kr.
 • Depositum: 2.500 kr. (returneres efter opfyldelse af den indgåede kontrakt)
 • Det samlede deltagergebyr betales inden arrangementet (se deadlines længere nede)

(Alle priser er ekskl. moms)

Deltagergebyret dækker følgende

 • Synlighed og eksponering på Distortions platform, samt placering på Distortions festivalkort og program.
 • Mulighed for opsætning af bar.
 • Distortion står for koordineringen med alle involverede offentlige myndigheder.
 • Distortion sørger for afspærringsplaner, opsætter skilte, toiletfaciliteter, sikkerhed m.m.
 • Distortion hjælper med anskaffelse af de relevante tilladelser og bevillinger.
 • Distortion står for den endelige renholdsopgave når gadefesten er veloverstået.

Distortiontilskud til ActionHygge og Popup-aktiviteter

Distortion kan vælge at give de særligt stærke og skæve indslag en økonomisk håndsretning på op til 10.000 kr. Aktiviteten må ikke være musikdrevet, men kan være en kunst- eller byrumsinstallation, en særlig happening, socialøkonomisk projekt eller noget helt femte. Fortæl os i beskrivelsen, hvorfor lige dit projekt skal have ekstra støttemidler.

Ansøgningsprocess

For at nå fra ansøgning til afvikling af gadefesten er der 4 trin, man som streethost skal igennem.

1. Første del er selve ansøgningen.

2. Efter godkendelse skal der udarbejdes opstillingsplan, produktions- og sikkerhedsbeskrivelse.

3. Kommunikations- og programplan sendes til Distortion.

4. Afviklingsplan laves med Distortion.

Søg i Trin 1 via ansøgningsportalen her.

OBS. Ansøgningerne for mad og barboder åbnes den 20. januar 2023. Undlad venligst at bruge ovenstående webform, hvis du vil ansøge som dette.

Praktisk info

Brugsområde

Se på kortene hvor du kan ansøge om plads som streethost. Distortion forbeholder sig ret til at afvise eller flytte på de ønskede placeringer.

Åbn Vesterbro kort
Åbn Refshaleøen kort

Krav til streethosts

 • Alle streethosts der godkendes og bliver en del af Distortion 2023, skal igennem en standard proces, hvor der skal udarbejdes nødvendigt materiale (opstillingsplaner, beskrivelser, teknisk information osv). Det betyder, at du skal være klar på at pålægge dig disse opgaver. Men bare rolig, Distortions gadeteam sidder klar til at guide igennem processen.
 • Fremsendelse af korrekt dokumentation på hvad der laves. Specielt med henblik på særskilt byggetilladelse. Hvis ikke materialet er fyldestgørende eller lever op til myndighedernes krav, kan din gadefest risikere at bliver aflyst!
 • Streethost står selv for alt vedrørende egen produktion. Distortion har ikke mulighed for at levere materiel til aktiviteten med mindre det drejer sig om bartilkøb.
 • At man rydder en radius af 20 meter rundt om sin aktivitet for affald (større end øldåser) efter arrangementets sluttid.
 • Ingen store lydanlæg på gaden. Lydspecifikation på det opstillede udstyr skal tilpasses for at overholde reglerne i Forskrift for Udendørs Musikarrangementer. Anlægget skal være lyddimensioneret til 300-500 personer. Vi anbefaler ikke mere end 2 x 18” bundkasser og 2 x 12” toppe.
 • Ingen store scener. Scenepodier må max være 30 cm høje!

Vigtige Deadlines

 • 15. februar: Trin 1 – Ansøgningsfrist for streethosts
 • 22. februar: Senest svar på din ansøgning
 • 6. marts: Trin 2 – Produktions- og sikkerhedsbeskrivelse
 • 22. marts: Udfyldt lejlighedstilladelse (kun gældende ved bartilkøb)
 • 5. april: Trin 3 – Overlevering af endeligt program for dit event
 • 21. april: Betalt faktura og depositum
 • 4. maj: Offentliggørelse af Distortion 2023’s gadefest-program
 • 12. maj: Trin 4 – Afviklingsplaner
 • 31.maj – 4. juni: Distortion 2023

Mere info

Vi holder informationsmøde onsdag den 1. februar kl 19.00 hvor det vil være muligt at få besvaret alle dine spørgsmål. Mødet afholdes i kantinen på 1. sal i Lydens Hus på Gammel Kongevej 11.

Kan du ikke deltage til mødet, eller bare ikke vente, kan du skrive til Gadefest-afdelingen på [email protected]

Official Festival App
Get set times, maps and more!