Street Host

Nu er det igen muligt at ansøge, og blive en del af de mange streethosts der skal lægge rammerne for gadefesten til Distortion 2022. En typisk streethost er en københavnsk ildsjæl der brænder for at præsentere sin ide. Man kan være kunstner, restaurant, andelsforening, butik eller noget helt femte. Det vigtigste er, at man har lyst til at bidrage med et spændende indslag og fejre København. Til 2022 arbejder vi på at få et så mangfoldigt program som muligt. Vi ønsker mange forskellige musikgenrer til gadefesterne, langt flere installationer og endnu flere skæve events. Vi lægger særligt vægt på, at eventet er lokalt, og at det afspejler ånden i det kvarter vi besøger.

Formatet i 2022 er ændret således, at der ikke bliver afholdt gadefest på Nørrebro. Vesterbro-gadefesten afholdes, som man kender den, torsdag 2. juni fra kl. 16.00-22.00, mens der er åbnet op for et nyt havnefestområde i Inderhavnen og på Refshaleøen fredag 3. juni fra kl. 15.00-21.00.

Distortion vil som alle andre større kulturleverandører muligvis blive berørt af restriktioner. Vi anerkender at det kan virke omsonst at skulle planlægge gadefest nu, men tror på, at vi er et andet sted end sidste år, og derfor bliver i stand til at gennemføre en fuld Distortion.

Inden du søger skal du læse vejledningen nedenfor. Deadline for ansøgning er 15. februar 2022.

Ansøg som streethost

Der er i øjeblikket kun åbnet op for ansøgninger til Vesterbro-gadefesten.


Vejledning

Hvad kræver det at lave gadefest

Distortion har ”råderetten” over de bydelsområder der er lukket af for trafik, og står derfor for alt det praktiske på gaden. Der er meget der skal overholdes for, at få lov til at bruge byens gader til fest, og vi sætter derfor nogle bestemte krav til alle streethosts, ligesom det også koster noget at være med. Vi har dog forsøgt at gøre det så nemt som muligt, og hjælper med hele vejen til afvikling.

I stil med tidligere år vil det være muligt at tilkøbe en bar til det ansøgte indslag. Det giver mulighed for at skabe en indtjening til dækning af de eventrelaterede udgifter. Baren drives af streethosten selv, men Distortion leverer drikkevarer og barelementer. Se bar-reglementet for mere info.

Deltagergebyr

Gebyret er baseret på nogle faste startpriser plus tillæg for merindkøb til bardrift.

 • Streethost grund-gebyr: 2.000 kr.
 • Streethost bar grund-gebyr: 3.000 kr. + 10% varekøbsgebyr og ekstra for bar-tilkøb
 • KODA-afgift (kun ved afspilning af musik): fra 1.000/2.000 kr. (mindre/større musikaktivitet)
 • Depositum: 2.500 kr. (returneres efter opfyldelse af den indgåede kontrakt)
 • Det samlede deltagergebyr betales inden arrangementet (se deadlines længere nede)

(Alle priser er ekskl. moms)

Deltagergebyret dækker følgende

 • Synlighed og eksponering på Distortions platform, samt placering på Distortions festivalkort og program.
 • Mulighed for opsætning af bar.
 • Distortion står for koordineringen med alle involverede offentlige myndigheder.
 • Distortion sørger for afspærringsplaner, opsætter skilte, toiletfaciliteter m.m.
 • Distortion hjælper med anskaffelse af de relevante tilladelser og bevillinger.
 • Distortion står for den endelige renholdsopgave når gadefesten er veloverstået.

Ansøgningsproces

Du kan ansøge i 3 kategorier:

Musikarrangement

Hvis du ønsker at præsentere musik i enten live eller DJ-format. I 2022 ønsker vi at skabe et langt bredere musikalsk program til gadefesten. Vi ser gerne flere med genrer som reggae, hip hop, garage, indie, pop og rock. Husk, at der ikke gives plads til store scener. Så søg med omtanke herfor.

Installation/Kunst

Har du en kunstnerisk ide du vil præsentere til gadefesten? Det kan være noget der udmøntes i en kunst- eller byrum-installation, et indslag om bæredygtighed, en happening med fokus på renhold, et socialøkonomisk projekt eller noget femte. Distortion kan vælge at give de særligt stærke indslag en økonomisk håndsretning på op til 5000 kr. Fortæl os i beskrivelsen, hvorfor lige dit projekt skal have ekstra støttemidler.

Pop-up event

Er dit event af kortvarig karakter? Det kan være et mindre indslag der ikke kræver så meget plads eller nogen stor produktion. Eksempelvis dans, gadeteater eller anden optræden. Næsten alt er muligt til Distortion.

For at nå fra ansøgning til afvikling af gadefesten er der 4 trin, man som streethost skal igennem.

 1. Første del er selve ansøgningen.
 2. Efter godkendelse skal der udfyldes produktions- og sikkerhedsbeskrivelse.
 3. Kommunikationsplan sendes til Distortion.
 4. Afviklingsplan laves med Distortion.

Praktisk info

Brugsområde

Se på kortene hvor du kan ansøge om plads som streethost. Distortion forbeholder sig ret til at afvise eller flytte på de ønskede placeringer.

Krav til streethosts

 • Alle streethosts der godkendes og bliver en del af Distortion 2022, skal igennem en standard proces, hvor der skal udarbejdes nødvendigt materiale (tegninger, beskrivelser, teknisk information osv). Det betyder, at du skal være klar på at pålægge dig disse opgaver. Men bare rolig, Distortions gadeteam sidder klar til at guide igennem processen.
 • Fremsendelse af korrekt dokumentation på hvad der laves. Specielt med henblik på særskilt byggetilladelse. Hvis ikke materialet er fyldestgørende eller lever op til myndighedernes krav, kan din gadefest risikere at bliver aflyst!
 • At man rydder en radius af 20 meter rundt om sin aktivitet for affald (større end øldåser) efter arrangementets sluttid.
 • Ingen store lydanlæg på gaden. Lydspecifikation på det opstillede udstyr skal tilpasses for at overholde reglerne i Forskrift for Udendørs Musikarrangementer. Anlægget skal være lyddimensioneret til 300-500 personer. Vi anbefaler ikke mere end 2 x 18” bundkasser og 2 x 12” toppe.
 • Ingen store scener. Scenepodier må max være 30 cm høje!

Vigtige Deadlines

 • 15. februar: Trin 1 – Ansøgningsfrist for streethosts
 • 1. marts: Trin 2 – Produktions- og sikkerhedsbeskrivelse
 • 22. marts: Udfyldt lejlighedsbevilling (kun gældende ved bartilkøb)
 • 8. april: Trin 3 – Overlevering af endeligt program for dit event
 • 22. april: Betalt faktura og depositum
 • 4. maj: Offentliggørelse af Distortion 2022’s gadefest-program
 • 20. maj: Trin 4 – Afviklingsplaner
 • 1-5. juni: Distortion 2022

Mere info

Vi holder informationsmøde onsdag 2. februar kl 19.00 hvor det vil være muligt at få besvaret alle dine spørgsmål. Grundet Covid-19 restriktionerne vil mødet i første omgang blive afholdt digitalt. Mødelink kommer op her på siden. Kan du ikke deltage til mødet, eller bare ikke vente, kan du skrive til Gadefest-afdelingen på [email protected].